Postat de: dianamanton | 27 februarie 2010

Peste in crusta de sare

Am vazut reteta asta in cartea lui Jamie, si cum aveam un peste de pregatit, am zis ca e numai buna. A fost exact cum mi-a promis: rapida, usoara, surprinzator de gustoasa, si speciala.

Cantitate: 2 portii

Timp pregatire: 10 minute

Timp coacere: 15-20 minute

Aveti nevoie de:

  • 1 peste intreg, curatat, de 400 g
  • 1 kg sare grunjoasa
  • 1 lamaie
  • ierburi aromate: cimbru, marar, foaie de dafin, patrunjel

Curatati pestele bine, si umpleti-l cu felii de lamaie si cat mai multe ierburi. Pe cat posibil umpleti cavitatea interioara a pestelui, pentru a nu permite sarii ce il va acoperi sa patrunda inauntru. Asezati jumatate din cantitatea de sare pe o folie de aluminiu, puneti pestele peste sare, si cu cealalta jumatate de sare acoperiti  in totalitate pestele. Stropiti cu putina apa sarea, pentru ca atunci cand se va usca sa formeze o crusta.

Dati la cuptorul incins in prealabil la 250ºC pentru 15 minute. Scoateti-l din cuptor, si lasati-l sa se mai coaca odata scos inca 5-10 minute. Crusta de sare va fi suficient de incinsa pentru a continua coacerea lent, la o temperatura scazuta.

Inlaturati crusta de sare cu grija, ca sa nu strapungeti pielea pestelui. Serviti fierbinte, cu cartofi copti, ori legume la aburi. E extrem de aromat, bine patruns, fraged, suculent. Minunat!


Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Categorii

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: